PlappaCars

Ajánlott útvonalaink

Cataniai indulással   |   Palermoi indulással

Cataniai indulással

1. nap: Etna-Taormina, Savoca

Az Etnára fel tudtok menni kocsival a felvonóig. Ott van egy nagy parkoló, az autót ott tudjátok hagyni. Onnét megy fel felvonó a kráterig. Több kráter is van, a nem működők körbejárhatók. Vastagabb ruhát vigyetek és kényelmes cipőt, mert a hegyen rettenetesen hideg van. Taormina: görög színház romjainak megtekintése, San Nicolo bazilika, tengerpart: Isola Bella, séta a belvárosban Taormina az Etnától 45 km-re van (kocsival egy óra kb, mert nagyon kanyargós és nem túl jó az út) Savoca: Taorminától 17 km, kb 30-35 perc kocsival. A keresztapa c. film forgatási helye. Vitelli bár teljesen a filmben látott állapotban van, benne kicsi múzeum a forgatásról. Az egész falu bejárható gyalogosan, a kocsit a falu szélén tudjátok hagyni.

2.nap: Agrigento,
Scala dei Turchi, esetleg Ragusa

Agrigento görög hódítás korából archeológiai lelőhely. Templomok völgye, belépőjegyes látnivaló. Cataniatól 167 km, nagyjából 2 óra, autópályán tudtok menni. Scala dei Turchi (török lépcső) Realmonte városka mellett, Agrigentotól 13 km távolságra. Az Unesco világörökség része, gyönyörű strandja van, nagyon különleges látvány. Hazafelé, ha Ragusa felé jöttök, ott érdemes a belvárost megnézni. Este menjetek be az "ACKA" Catania bárba, ha még van energiátok, jó a kaja, vannak helyi specialitások, és tematikus programok. Általában van zene, helyi olasz zenekarokkal.

3. nap: Siracusa és Catania

Cataniatol 68 km, kb egy óra út. A legnagyobb és legszebb görög város Cicero szerint. Városnézés: Színház, Székesegyház, belváros. Catania városnézés: Ursino kastély, Bellini kert, Garibaldi kapu, belváros, St. Agata székesegyház.

Palermoi indulással

1. nap: Palermo - Marsala

Marsala Garibaldi partraszállásának helyszíne, nem csak ezért ismert a szigeten. Ha itt jártok mindenképp nézzétek meg a sólepárlót és a sómúzeumot, ami egyedülálló a szigeten. A híres „rózsaszín tengert” is megnézhetitek, bár a fotók, amiket itt készítenek a magazinok számára, erősen photoshop gyanúsak. Ha már itt jártok, ki ne hagyjátok a híres Marasala- bort, ami Szicília egyik legismertebb bor és szőlő fajtája. A marsalaiak büszkék arra, hogy náluk található a legszebb naplemente a szigeten - bár ez erősen túlzónak tűnik-, teszteljétek a látványt egy pohár marsala társaságában! Felejthetetlen élmény lesz!

2.nap: Trapani- San Vito Lo Capo

Trapaniban is van mártírok tere, méghozzá magyar mártírok tere, mindenképp látogassátok meg a Piazza Martiri d’ Ungheria-t. Mégsem magyar vonatkozású a leghíresebb helyszíne a mai napunknak: A San Lorenzo katedrális, melynek egyik festményét Van Dyck festette. S hogy hogy került a flamand festő Szicíliára? Járjatok utána! Ha megvan irány San Vito Lo Capo-ba, ahol a város tájképét erősen meghatározó Monte Monaco őrzi a tengeri bejáratot, egy világítótorony társaságban. Sétáljatok egyet a tengerparton, egyetek egy cannolo-t az óvárosban, melynek a hangulata igazi tengerparti halászfalu jelleget idéz.

3. nap: Cefalu- Milazzo- Lipari szigetek

Anélkül ne menjetek haza, hogy nem néztétek meg a magyarok kedvenc üdülőhelyét, Cefalu-t! Katedrálisa gyönyörű, tengerpartja egyedülálló a szigeten. Régi épületei, óvárosának mediterrán hangulata mind-mind átadják a hamisítatlan Szicília- érzést. Legyünk őszinték, a magyaroknak jó ízlése van, gyönyörű hely! Utatokat Milazzoban folytatva juttok el a Lipari szigetekig. Tegyétek le a kocsit a kikötőben, és hajóval menjetek át a szigetre, Liparira. Ez a 7 tagból álló szigetcsoport legnagyobb szigete. Vulkanikus földterületek ők, ahol az egyik tag, Stomboli még most is aktív. Sétáljatok egyet és élvezzétek az egyedülálló érzést, melyet egy működő vulkán okoz a lábatok alatt.